Island Residence
Renovation

 

We transformed an out-dated basement into a comfortable and open multipurpose space with an entertainment area, a kid's play area, a study, a powder room, and a guest bedroom.

The rest of the mid-century home had been beautifully maintained over the years. We continued with the same aesthetic theme, materials and colours in these spaces. We preserved some of the original elements that were in keeping with the original design theme.  The existing wall panelling was given a new life with a light-toned paint.  The original stairs were retained, the guard and handrail were replaced with a code-compliant guard.  The wood in the cabinetry was stained to match the existing teak in the rest of the house.  The overall palette echoed the upstairs with white walls, accents of grey, teak coloured wood and brass hardware.

Since space was limited, we incorporated a built-in murphy bed to accommodate a guest suite complete with a built-in nook with lighting for night-time reading.  We incorporated a vintage pendant as a focal point in the powder room.

CONTACT:  sarahlee.arch@gmail.com  |  613.884.2253

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn